Το Πρώτο Κρασί των 'Φίλων του Ξινόμαυρου- εσοδείας 2012'


Οι “Φίλοι του Ξινόμαυρου’ δεν είναι απλώς φίλοι ενός κρασιού.Είναι άνθρωποι που συμμετέχουν σε μία διαδικασία με έναν καθορισμένο τρόπο.

Οι «Φίλοι του Ξινόμαυρου», δημιουργούν μια αλυσίδα μύησης στα μυστικά της Φύσης και στην πανάρχαια σχέση Ανθρώπου και Οίνου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται με το «πάντρεμα» της Επιστήμης με την Παραδοσιακή προσέγγιση της μικρής παραγωγής με έναν τρόπο ζωής που συνδυάζει επαγγελματισμό και καθημερινό μόχθο. Ένα αγροτικό μοντέλο διαχείρισης της παραγωγής με σεβασμό στο απίστευτο φυσικό περιβάλλον του Ροδοχωρίου, σε συνδυασμό με τη Φιλοξενία και την Διάχυση Γνώσης.

Κλείνοντας έναν ολόκληρο κύκλο τεσσάρων ετών, γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μας που μετείχαν στο κλάδεμα και γεύτηκαν το “σταφυλόζουμο” έμαθαν να προσεγγίζουν από την σωστή πλευρά το Αμπέλι, τη Φύση, την Εργασία και το Παιχνίδι στην φύση, κοντά σε μια οικογένεια που παράγει κρασί με τα δικά της χέρια, φρούτα που γίνονται γλυκά, λαχανικά ποιότητας, φυσικά παραπροϊόντα που γίνονται λίπασμα κ.α., και μπορεί να δεχτεί και άλλους Ανθρώπους να μοιραστούν την κάθε χρονιά της καλής ή της μέτριας σοδειάς, με τις χαρές και τους προβληματισμούς της.

Οι γνώσεις και οι μέθοδοι καλλιέργειας, διαχύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στα μέλη μέσα στο υιοθετημένο αμπελοτόπι των “Φίλων του Ξινόμαυρου” και ο τρύγος μιας ιδιαιτέρως καλής χρονιάς (είναι γεγονός) αυτής του 2012 έδωσε επιτέλους στις αρχές του 2015 το κρασί τους μέσα σε μπουκάλι και με τη δική τους ετικέτα πάνω!!!

Έτσι έκλεισε ένας κύκλος λοιπόν όπου οι “Φίλοι του Ξινόμαυρου” συμμετείχαν, διδάχτηκαν, απόλαυσαν, συνδέθηκαν.

Το Ξινόμαυρο λοιπόν, ο οίνος με τη Μοναδικά Ιδιαίτερη Γεύση του, έγινε Μύθος για όλους εμάς, και με συγκίνηση δεχόμαστε ότι η ιστορία ενός κύκλου κλείνει το 2015 με το κρασί των “Φίλων του Ξινόμαυρου” εσοδείας 2012.

Έτοιμοι λοιπόν για μεγαλύτερες περιπέτειες αλλά πάντα με παρακαταθήκη το Πρώτο Συλλογικό Κρασί. ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ!!!

 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο facebook

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1562552047341089.1073741848.1503388836590744&type=1