6Η ΦΟΡΑ - ΚΟΡΥΦΟΛΟΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ & ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Για 6η χρονιά, το Σάββατο 4 Ιούνη «Οι Φίλοι του Ξινόμαυρου» θα συναντηθούν στον υιοθετημένο Αμπελώνα τους στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας για να κορυφολογήσουν το αμπέλι και να συλλέξουν τα αμπελόφυλλά τους για την ερχόμενη χρονιά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11.00 στο αμπέλι, όπου θα γίνει το κορυφολόγημα των πρέμνων, κατόπιν θα γίνει η συλλογή των αμπελόφυλλων και θα ακολουθήσει η προετοιμασία διατήρησής τους σε βαζάκια (ζεμάτισμα καπακιών βάζων).
Τα φύλλα θα ετοιμαστούν σε ματσάκια των 20 φύλλων και ανά τέσσερα θα κλειστούν στα γυάλινα βάζα.
Να σημειωθεί ότι το αμπέλι καλλιεργείται με τις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας, και η διατήρησε της φρεσκάδας στα βάζα κρατά έναν ολόκληρο χρόνο.
Θα υπάρξει γεύμα στο αίθριο του αμπελιού με ια ποικιλία φαγητών (πίτα, μανιτάρια, τηγανιά και φυσικά… Κρασί!!!)
Στο Οινοποιείο της ΑΡΓΑΤΙΑΣ (Οικοδεσπότης των Φίλων του Ξινόμαυρου) θα υπάρχει καφές και γλυκό για όσους θα το επιθυμήσουν. Βέβαια είναι μια καλή ευκαιρία να ξεναγηθούν και στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και να προμηθευτούν τα κρασιά της αρεσκείας τους (βραβευμένα και μη).
Ο χρόνος αναχώρησης θα είναι στην ευχέρεια του καθενός.
Στην εκδήλωση αυτή υπάρχει οικονομικό τίμημα που ανέρχεται στα 10€ και περιλαμβάνει 2 βάζα με αμπελόφυλλα και το γεύμα.
Για την καλύτερη προετοιμασία του γεγονότος παρακαλείται ο καθένας που επιθυμεί να συμμετάσχει όπως επικοινωνήσει μέσω e-mail στο wine@argatia.gr ή στο 6978-890530 (Παναγιώτης Γεωργιάδης).
Καλή αντάμωση.