ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΝΑΟΥΣΣΑ - ΤΡΥΓΟΣ 2017 - Video

Οι "Φίλοι του Ξινόμαυρου" (http://www.xinomavro.net/) τρύγησαν ξανά το Αμπέλι τους στο Γιαννακοχώρι της Νάουσσας.

Η Χαρούλα Σπινθηροπούλου Spinthiropoulou Haroula, Γεωπόνος-Αμπελουργός-Οινοποιός του Οινοποιείου της ΑΡΓΑΤΙΑΣ (www.argatia,gr) Argatia Winery και εκ των ιδρυτών των "Φίλων του Ξινόμαυρου", μίλησε στο φακό των @TroposWineTimes για την καλλιεργητική χρονιά 2016-2017.

TWT: Χαρούλα πως κύλησε η καλλιεργητική χρονιά 2016 - 2017;
Χαρούλα: Ήταν μια πάρα πολύ καλή καλλιεργητική περίοδος, απ΄τις καλύτερες της τελευταίας 10ετίας θα έλεγα. Μοιάζει εφάμιλλη του 2007, που ήταν μια απ΄τις πιο καλές χρονιές της Νάουσσας. Ήταν μια χρονιά με αρκετά αυξημένες θερμοκρασίες, αρκετά ζεστό καλοκαίρι, κι απ τα μέσα Ιουλίου που ξεκίνησε ο περκασμός, είχαμε μια πολύ καλή περίοδο με θερμοκρασίες που την ημέρα ήταν υψηλές και το βράδυ έπεφταν κάτω απ τους 20ο C. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα κουκούτσια του Ξινόμαυρου να ωριμάσουν σχετικά πρώιμα, και η ωρίμανση να είναι εξαιρετική ήδη από τα μέσα του Σεπτέμβρη. Επίσης ο καιρός βοήθησε μέσα στο Σεπτέμβρη να ωριμάσουν και σακχαρικά τα σταφύλια με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια μάλλον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
TWT: Η εξαιρετική χρονιά σημαίνει ότι τα σταφύλια έχουν μεγάλη δυναμική για το μέλλον ή από τo ξεκίνημά τους θα δώσουν καλά κρασιά;
Χαρούλα: Νομίζω ότι η φετινή χρονιά, θα είναι μια χρονιά που θα πρέπει να περιμένουμε το Ξινόμαυρο όπως κάναμε και το 2007. Μια χρονιά που θα δώσει Οίνους ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ!!!